ZONGULDAK / KOZLU - Kargalar Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programı gerçekleştirildi. Bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İlçe genelinden düzenlenecek Akıl ve Zeka Oyuları Turnuvası'na gidecek öğrencilerimizi belirlemek için okulumuzda gerçekleştirdiğimiz turnuvalar sonucunda birinci olan öğrencilerimize ilçe turnuvasında başarılar diliyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı idarecilerimizin,öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türkçe öğretmenlerimiz Ali DONAT ve Ufuk TELLİ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu güzel programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Zonguldak il genelinde oryantiring müsabakasına katılan okulumuz öğrencilerinden; Bireysel Yıldız Kızlar kategorisinde Emine Berre ÖZDEMİR 4'üncü, Sümeyye DURSUN 5'inci olarak ilimizi il dışında temsil etmeye hak kazanmışlardır. Ayrıca okulumuz takım olarak Yıldız Kızlar kategorisinde il 4. sü ve Yıldız Erkekler kategorisinde il 3. sü olmuştur.

Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Okulumuzda ikaz alarm, tahliye ve yangın tatbikatı düzenlenmiştir. Kozlu İtfaiye Ekipleri tarafından da öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik tatbikat ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleşmiştir. Önemli uygulamalı eğitimleri ve katkıları için Kozlu İtfaiyesine çok teşekkür ederiz.

Şbt

Kargalar Ortaokulu olarak 8. sınıflarımıza yönelik "Okul Tanıtım Gezileri" kapsamında Zonguldak'ta bulunan bazı liselere tanıtım gezisi düzenledik.

Öğrencilerimizin farklı deneyimler kazanmaları, liseler hakkında bilgi almaları, çeşitli gözlemler yapmaları amacıyla düzenlemiş gezide Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi'ne ziyarette bulunduk.

Liselerimizde görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerimize  misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

Sosyal Bilgiler dersi soyut kavramların ağırlıkta olduğu bir ders olduğu için hem dersin kalıcılığını arttırmak hem de dersi daha eğlenceli hale getirmek ve çocuklarda çok yönlü öğrenmeyi sağlamak amacıyla dersimiz söz müziğini Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Songül ÇELİK'in yazdığı, konuya uygun şarkılarla işlenmektedir.

Şbt

Kozlu'da faaliyet gösteren Çocuk Trafik Eğitim Parkuru'na katılan 5. sınıf öğrencilerimiz, sağlık, afet bilinci ve trafik kuralları ile ilgili sunumların ardından parkurda eğitim aldılar.

Ock

Karne haftasında bilgi yarışması, sinema saati, okuma saati, kermes, spor turnuvaları, trekking vb. birçok etkinlik gerçekleştirdik.

Ara

Yerli üretimin ve tüketimin öneminin anlatıldığı ve her yıl 12-16 Aralık arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında; öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek ve tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla; Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Emeği geçen tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreninde, Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi büyük bir özlemle andık.

Saat 09.05'te saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı 'nın okunması sonrası 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okuduğumuz İstiklal Marşı ile başlayan programımız Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Songül ÇELİK'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Hazırlanan programda, öğrencilerimiz cumhuriyet ve Atatürk konulu yazı ve şiirlerini okudular.  Sınıflarımızın gösterilerinin sonrasında okul bandomuz ile köyümüzde gerçekleştirdiğimiz yürüyüş ile programımız sona erdi.

Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, coşkuyla kutlanacak nice 100 yıllar diliyoruz.

Ekm

İlimizin en önemli üretim kaynağı olan taşkömürü madenciliğini tanımak, madenciliğin sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katkılarını öğrenmek için Maden Müzesi'ne ve Zonguldak-Ankara karayolu üzerinde bulunan Türkiye’nin en uzun 10´ncu, Zonguldak’ın en uzun 2. mağarası olan Gökgöl Mağarası´na gezi düzenledik. Gezide emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Ankara gezisi düzenledik. MTA ve Havacılık Müzesi'ni gezdikten sonra Anıtkabir'de Ata'mızı ziyaret ettik. Son olarak Akvaryum'u dolaşıp gezimizi tamamladık.

Bu keyifli gezinin düzenlenmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimize ve okul idaresine teşekkür ederiz.

Haz

Kozlu Anadolu Lisesi müzik grubu öğrencilerimize konser verdi. 8. sınıf öğrencilerimizin mezuniyet törenini şenlendiren, tüm öğrencilerimize eğlenceli saatler yaşatan Kozlu Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Tayfun Kaş ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.